Mijn visie

"Leven vraagt om geleefd te worden, om groei. Dat betekent dat een ieder zich heeft te ontwikkelen in zijn/haar aangeboren potentie voor een vol, vrij en fijn leven"

Alles groeit vanuit een kern, een dna en een begin. Dat is hoe leven zich uit, de manier waarop het succesvol is en tot groei en bloei komt. Leven heeft groei nodig om voort te kunnen bestaan. Dit geldt ook voor ons mensen en ten opzichte van de rest van de natuur hebben wij een extra vrijheid maar hiermee ook een extra uitdaging.

Ons lijf groeit met voldoende voeding. Daar hoeven we behalve eten en drinken niet veel aan te doen. Maar wij mensen hebben een bewustzijn en de mogelijkheid tot creëren wat heel leuk en bijzonder is maar wat ook iets van ons vraagt. De ontwikkeling van onze ‘geest’ is onze eigen verantwoordelijkheid en ook dit vraagt om groei en bloei voor een fijn leven. Dat betekent werken en focus op persoonlijke ontwikkeling.

De ontwikkeling van de mens is wat mij bijzonder boeit. Wie zijn we en hoe kunnen we floreren? In deze vragen specialiseer ik mijzelf en hierin vind ik ook mijn uitdaging en plezier om anderen in te begeleiden. Leven is mooi en het waard om geleefd te worden. Daar doe ik mijn best voor.

Arjen Calter

Ik als persoon

Dromer die met de natuur leeft en graag lekker eet en kookt.

 

Mijn leven begon in 1981 in Delft waar ik met plezier opgroeide. Ik doorliep mijn scholen en studeerde af in marketing en communicatie. Toen ik daar klaar mee was wou ik er niets meer mee te maken hebben en vluchtte ik met mijn backpack weg naar vele uithoeken van de wereld. Mijn fascinatie voor de mens, zijn psyche en ontwikkeling bracht me naar mezelf en nu vind ik mijn nut in plezier en het zijn van ontwikkelingsgericht coach.

Maar hoe interessant ik de mens en zijn ontwikkeling ook vind, ik heb ook echt wel tijd nodig om te ontspannen en te spelen. Zo ben ik graag buiten in de natuur, wandel ik en houd ik van ontdekken. In verre landen maar ook dichtbij huis. Uitgestrekte ochtenden in alle rust vind ik heerlijke momenten om creatief te zijn of om met een koffie gewoon niets te doen

Ik ben gek op koken en lekker eten. Ingrediënten pluk ik met regelmaat in het wild want dat vind ik fijn en het brengt me dichter bij mijn natuur. Samen woon ik met mijn vriendin in een appartement in Leiden dromend van een boerderij met moestuin, kippen en een geit. Wie weet.

 

Kennis maken?

Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend